De tröttnade på bullret, röken och svetsljuset

Svetsljus, rökgaser och buller försämrade arbetsmiljön för anställda på Emhart Glass i Örebro. De installerade då Den Aktiva Arbetsplatsväggen med tillhörande svetsdraperi och blev av med alla tre problemen.
- Vi är jättenöjda, säger Jörgen Nilsson, svetsare och montör.

Emhart Glass Sweden tillverkar maskiner, kontrollsystem och reservdelar till glasindustrin. För att tillverka vissa detaljer till glastillverkningsmaskinerna behöver montörerna använda både svets och rondell, något som bildar svetsljus, rökgaser och även buller. Detta ledde till problem med försämrad arbetsmiljö för de som jobbar i närheten av tillverkningsutrymmet.

Tillsammans med företagets skyddsombud började de berörda anställda titta på alternativ för att komma åt problemen. Lösningen de kom fram till var att skärma av utrymmet med Den Aktiva Arbetsplatsväggen och ett svetsdraperi ifrån Industridraperier.

Den Aktiva Arbetsplatsväggen har ett kärnmaterial i mineralull omslutet av fyrkantsperforerad stålplåt. Det gör att väggen både reducerar och absorberar buller. Svetsdraperiet tar bort ca 99,8 % av allt skadligt UV-ljus. Att kombinera dessa produkter löste effektiv alla tre problemen.

- Nu har vi fått bort både bullret, svetsljuset och kapslat in de illuktande rökgaserna. Vi är jättenöjda, säger Jörgen Nilsson, svetsare och montör.

Avskärmningen utformades så att den inte ska störa flödet på arbetsplatsen. De som jobbar i närheten av tillverkningsutrymmet kan nu därför jobba som vanligt, men i behagligare arbetsmiljö.

Konsultation på plats

Vi hjälper Dig att välja rätt avskärmning för arbetsplatsens behov. Kontakta oss på info@industridraperier.se vid intresse!

Producerad av Strateg